Αναζήτηση
Λέξεις Κλειδιά
Πρόσφατα Θέματα
» Έχετε να προτείνετε κανένα καλό eshop???από Dorothymc Πεμ Φεβ 07, 2013 2:55 am
» Κρέμα Προσώπου για Πρόληψη Ρυτίδων
από WhiteSpirit Τετ Ιαν 09, 2013 3:13 am
» Μανούλες Μαρτίου 2013!
από Sassa Πεμ Ιαν 03, 2013 12:47 pm
» ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΥΓΡΩΝ
από WhiteSpirit Τετ Ιαν 02, 2013 7:26 am
» Η ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΣΟΥ
από WhiteSpirit Τετ Ιαν 02, 2013 7:23 am
» ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
από Sassa Παρ Αυγ 24, 2012 11:54 pm
» Γλυκά βάπτισης από τα χεράκια μας!
από MariaM Πεμ Μάης 10, 2012 11:34 pm
» ♚Πριγκιπας-βατραχος θεμα βαπτισης♚
από MariaM Κυρ Μάης 06, 2012 11:24 am
» Κατασκευές για βάπτιση (και όχι μόνο)!
από MariaM Κυρ Απρ 29, 2012 3:19 pm
Παρόντες χρήστες
2 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 2 επισκέπτες Κανένας
[ Δες όλη τη λίστα ]
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 22, στις Πεμ Ιαν 25, 2024 6:02 pm
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
επειδη εγω δεν τα παω καλα με το αθλημα...θελω τη βοηθεια σας! ενα νηστισιμο γλυκο χιονατη το ξερετε;;;;;θελω τη συνταγη παρακαλω!!!
ΑΛΙΚΗ- Διαχειρίστρια
- Αριθμός μηνυμάτων : 53
Ημερομηνία εγγραφής : 01/03/2012
Απ: ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΑΛΙΚΗ έγραψε:επειδη εγω δεν τα παω καλα με το αθλημα...θελω τη βοηθεια σας! ενα νηστισιμο γλυκο χιονατη το ξερετε;;;;;θελω τη συνταγη παρακαλω!!!
Καλημεραααα!!!ξεκιναω με το δικό σου θέμα για να ξεκινήσει γλυκά η μέρα μου!!!!δεν ξέρω αν λέμε για το ίδιο γλυκό εμεις το λέμε χιονουλες κ είναι το εξής 1/2 κιλό βανιλια(υποβρύχιο),1/2 κιλό ινδοκαρυδο και 1/2 κιλό βιταμ! Σε μια λεκάνη στο πάτο της αδειαζεις την καρυδα(κρατάς λίγο σε ένα μπωλακι)αδειαζεις τις βανιλιες με ένα κουταλι κ προσθέτεις το βούτυρο!ζυμωνεις καλα το μείγμα μεχρι να ενωθούν καλα τα υλικά κ να γίνουν ένα μείγμα!πλαθεις μπαλακια όπως κάνουμε τις τρουφες κ τα βουτας στο μπωλακι με την καρυδα.τα τοποθετεις σε χαρτάκια τρουφας!διατηρουνται στο ψυγείο,αλλιώς στην κατάψυξη εώς κ 6 μήνες!!!θα τα φτιάξω για τη βάφτιση!!!!
Sof- STARS
- Αριθμός μηνυμάτων : 89
Ημερομηνία εγγραφής : 01/03/2012
Ηλικία : 41
Τόπος : ΚΑΛΑΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απ: ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Σοφια θα μοιραζεις αυτα στη βαπτιση??ελα ρειιι μπραβο! σπιτικο γλυκακι παιδι μου οχι ετιματζηδικο!!!εγω δυστηχος δεν το ξερω το γλυκο για ν βοηθησω [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Veraki- Modetor
- Αριθμός μηνυμάτων : 83
Ημερομηνία εγγραφής : 02/03/2012
Απ: ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
σαφια εννοειται οτι εχω τη συνταγη απ τις χιονουλες!!!το σκεφτομαι για τη βαφτιση ,θα δουμε!αλλα δεν ειναι η χιονατη
ΑΛΙΚΗ- Διαχειρίστρια
- Αριθμός μηνυμάτων : 53
Ημερομηνία εγγραφής : 01/03/2012
Απ: ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
8 αυγα
1 κουπα ζαχαρη
2 κουτ. σουπας κονιακ
1 κουπα σιμιγδαλι (ψιλο)
1 κουτ. γλυκου κανελα
1 μπεικιν
1 κουπα καρυδια
ΣΙΡΟΠΙ
3 κουπες νερο
3 κουπες ζαχαρη
2 κουτ. σουπας κονιακ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σ'ενα μπολ εχουμε το σιμιγδαλι, το μπεικιν και την κανελα. χωριζουμε ασπραδια απο κροκους. χτυπαμε στο μιξερ τους κροκους με τη ζαχαρη, ριχνουμε και το κονιακ και το μειγμα με το σιμιγδαλι. χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα και ενσωματονουμε λιγη λιγη στο αλλο μειγμα. το μιξερ στη χαμηλη ταχυτητα ή ακομα καλυτερα με το χερι. μολις τα δυο μειγματα γινουν ενα ριχνουμε και τα καρυδια και ανακατεβουμε. ψηνουμε στους 180°c περιπου 50'. οσο ειναι ζεστη βραζουμε και το σιροπι και περιχυνουμε.
8 αυγα
1 κουπα ζαχαρη
2 κουτ. σουπας κονιακ
1 κουπα σιμιγδαλι (ψιλο)
1 κουτ. γλυκου κανελα
1 μπεικιν
1 κουπα καρυδια
ΣΙΡΟΠΙ
3 κουπες νερο
3 κουπες ζαχαρη
2 κουτ. σουπας κονιακ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σ'ενα μπολ εχουμε το σιμιγδαλι, το μπεικιν και την κανελα. χωριζουμε ασπραδια απο κροκους. χτυπαμε στο μιξερ τους κροκους με τη ζαχαρη, ριχνουμε και το κονιακ και το μειγμα με το σιμιγδαλι. χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα και ενσωματονουμε λιγη λιγη στο αλλο μειγμα. το μιξερ στη χαμηλη ταχυτητα ή ακομα καλυτερα με το χερι. μολις τα δυο μειγματα γινουν ενα ριχνουμε και τα καρυδια και ανακατεβουμε. ψηνουμε στους 180°c περιπου 50'. οσο ειναι ζεστη βραζουμε και το σιροπι και περιχυνουμε.
νατασα- STARS
- Αριθμός μηνυμάτων : 38
Ημερομηνία εγγραφής : 01/03/2012
Ηλικία : 48
Απ: ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Καρυδοπιτα ε...?
χχχμμμμμ..το κανες?ποτε? εμεινε τπτ?
χχχμμμμμ..το κανες?ποτε? εμεινε τπτ?
Veraki- Modetor
- Αριθμός μηνυμάτων : 83
Ημερομηνία εγγραφής : 02/03/2012
Ζαχαροπαστα για τουρτες!!
Μιας και με ξεσηκώσατε (ΜαριαΜ & νατάσα) να φτιάξω τουρτα..του εδωσα και κατάλαβε!!!
Εφτιαξα αυτην την τουρτα:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Η συνταγη για την ζαχαροπαστα ειναι:
ΥΛΙΚΑ:
1κ. ζαχαρη άχνη
5 κουταλιες ζελατίνη (ή 2 φακελάκια των 10 γρ)
1/2 κούπα γλυκόζη
1/4 νεροπότηρο νερό
3 βανιλιες ή κάποιο άλλο άρωμα
--> Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε λίγο κρύο νερο να μαλακώσουν για 3' -5'
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό,τη γλυκόζη και τα φύλλα ζελατίνης (τα εχουμε αφαιρεσει απο το νερο κ τα εχουμε στραγγίξει με το χέρι). Ανακατεύουμε να πάρουν μια βράση για να λιώσει η ζελατίνη.
Σε ενα μπόλ ή ενα πυρεξ ή ενα ταψάκι ρίχνουμε την μιση ποσότητα της αχνης,ρίχνουμε και τις βανίλιες,ανακατεύουμε λιγο. Εδώ ριχνουμε και το υγρό,ανακατεύουμε με ενα κουτάλι να μην καούμε!! Και σταδιακα προσθέτουμε και την υπόλοιπη αχνη. Πρεπει να γινει ενα μαλακό ελαστικο ζυμαράκι!
Την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και την τοποθετούμε πάνω στην τούρτα λίγο πριν την παρουσιάσουμε. Πρέπει ομως την προηγούμενη μέρα να εχουμε καλύψει την τούρτα είτε με βουτυρόκρεμα είτε με σαντιγι (σαντιγι προτίμησα εγω) και να την εχουμε βάλει στο ψυγειο να σφίξει ωστε οταν τοποθετήσουμε την ζαχαρόπαστα να ειναι σταθερη.
Μυστικά/συμβουλές:
Γενικά δεν ειναι δύσκολη! απλα στο ανοιγμα θέλει υπομονη! Αλλα δίνει ωραίο αποτέλεσμα!
Η επόμενη θα είναι στις 21 Μαίου και λέω να την κάνω πιο δύσκολη! Θα δείξει...
Εφτιαξα αυτην την τουρτα:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Η συνταγη για την ζαχαροπαστα ειναι:
ΥΛΙΚΑ:
1κ. ζαχαρη άχνη
5 κουταλιες ζελατίνη (ή 2 φακελάκια των 10 γρ)
1/2 κούπα γλυκόζη
1/4 νεροπότηρο νερό
3 βανιλιες ή κάποιο άλλο άρωμα
--> Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε λίγο κρύο νερο να μαλακώσουν για 3' -5'
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό,τη γλυκόζη και τα φύλλα ζελατίνης (τα εχουμε αφαιρεσει απο το νερο κ τα εχουμε στραγγίξει με το χέρι). Ανακατεύουμε να πάρουν μια βράση για να λιώσει η ζελατίνη.
Σε ενα μπόλ ή ενα πυρεξ ή ενα ταψάκι ρίχνουμε την μιση ποσότητα της αχνης,ρίχνουμε και τις βανίλιες,ανακατεύουμε λιγο. Εδώ ριχνουμε και το υγρό,ανακατεύουμε με ενα κουτάλι να μην καούμε!! Και σταδιακα προσθέτουμε και την υπόλοιπη αχνη. Πρεπει να γινει ενα μαλακό ελαστικο ζυμαράκι!
Την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και την τοποθετούμε πάνω στην τούρτα λίγο πριν την παρουσιάσουμε. Πρέπει ομως την προηγούμενη μέρα να εχουμε καλύψει την τούρτα είτε με βουτυρόκρεμα είτε με σαντιγι (σαντιγι προτίμησα εγω) και να την εχουμε βάλει στο ψυγειο να σφίξει ωστε οταν τοποθετήσουμε την ζαχαρόπαστα να ειναι σταθερη.
Μυστικά/συμβουλές:
- Υπάρχουν συνταγές με γλυκερίνη,εκτος του που να βρισκεις τωρα γλυκερινη (πρεπει να ψάξεις σε φαρμακεία και να βρεις και βρώσιμη!) κάποιοι δεν την θεωρουν και καλη τροφη.Την απέφυγα κι εγω για ολους αυτους τους λόγους και μια χαρα έγινε!!
- Οταν χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης παίρνει πιο πολύ άχνη! εγώ θεώρησα το 1/4 νεροπότηρου 100μλ και μαζί με τα φύλλα το μείγμα μου πήρε 2,5 σακουλάκια αχνης (το κάθε σακουλάκι ειναι 450 γρ)
- Η ζαχαρόπαστα δουλεύεται καλύτερα αμα σταθεί μια μέρα,επομένως χρησιμοποιήστε την την επομένη!! Φυλάσσεται ειτε στο ψυγειο είτε στο ντουλάπι αλλα να την εχετε τυλίξει καλα με μεμβράνη και μέσα σε ταπερ!
- Αν θέλετε να την χρωματίσετε μπορείτε την ώρα που θα την ανοίξετε σε φύλλο,βάζετε οσες σταγόνες χρώματος επιθυμείτε και τη ζυμώνεται λίγο και επειτα ανοίγεται σε φύλλο. Βέβαια πιο αποτελεσματικα ειναι τα χρώματα σε σκόνη αλλα δεν βρήκα στο σουπερ μαρκετ που εψαξα!
- Για να την ανοιξουμε σε φύλλο χρειαζόμαστε τη βοήθεια είτε λίγης ζάχαρης άχνης είτε κορν φλάουρ.
- Ο,τι συνταγή διάβασα στο ιντερνετ έλεγε να την ανοίξω με πλαστικο πλάστη γιατι ο ξύλινος αφήνει γραμμες.Δεν ειχα πλαστικο κ δεν βρηκα στο σουπερ,ειπα θα την ανοιξω με τον ξυλινο κ οτι γινει. Γραμμες δεν ειδα,τουλάχιστον δεν πρόσεξα! Μπορεί κ να έτυχε βέβαια!
Γενικά δεν ειναι δύσκολη! απλα στο ανοιγμα θέλει υπομονη! Αλλα δίνει ωραίο αποτέλεσμα!
Η επόμενη θα είναι στις 21 Μαίου και λέω να την κάνω πιο δύσκολη! Θα δείξει...
dora.- Διαχειρίστρια
- Αριθμός μηνυμάτων : 73
Ημερομηνία εγγραφής : 01/03/2012
Ηλικία : 40
Απ: ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Πολυ μου αρεσει που την εβαλες και εδω μπραβο σου ! εεεεε ΡΕ τι ταλεντα εχουμε [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
να μας βαλεις και αλλα. ΚΑΙ ΑΛΟ και αλο ΚΑΙ ΑΛΟ
να μας βαλεις και αλλα. ΚΑΙ ΑΛΟ και αλο ΚΑΙ ΑΛΟ
Veraki- Modetor
- Αριθμός μηνυμάτων : 83
Ημερομηνία εγγραφής : 02/03/2012
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|